Secretariaat gesloten voor bezoekers

Word lid

Het secretariaat is gesloten voor bezoekers omwille van de verstrengde corona-maatregelen. 

Al uw vragen beantwoorden wij graag per mail of telefonisch. 

Met dank voor uw begrip!

dinsdag 27 oktober 2020
donderdag 12 november 2020

Covid-19 vanaf 19 oktober 2020: ‘Verplicht telewerk met beperkte terugkeermomenten’

Ministerieel besluit houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID19 te beperken


De regering-De Croo heeft de nieuwe dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zondagavond nog in een ministerieel besluit gegoten. De maatregelen gelden vanaf maandag 19 oktober en blijven van toepassing tot en met donderdag 19 november 2020. Tot de opvallendste ingrepen behoren de sluiting van de horecazaken en het verplichte telewerk.


Telethuiswerk


‘Telethuiswerk is sterk aanbevolen bij alle ondernemingen, verenigingen en diensten, welke grootte zij ook hebben, voor alle personeelsleden wiens functie zich ertoe leent’, stond er tot nu in in het ministerieel besluit met dringende maatregelen. Maar die sterke aanbeveling wordt nog een beetje aangescherpt: ‘Telethuiswerk is de regel bij alle ondernemingen, verenigingen en diensten voor alle personeelsleden wiens functie zich ertoe leent’, staat er in het nieuwe MB. Maar alleen ‘in de mate dat de continuïteit van de bedrijfsvoering, de activiteiten en de dienstverlening dit toelaat’. ‘Alle ondernemingen, verenigingen en diensten kunnen eveneens goed georganiseerde terugkeermomenten organiseren, met respect voor de sanitaire voorschriften.’
Wanneer telethuiswerk niet wordt toegepast, moeten de ondernemingen uiteraard veiligheids- en beschermingsmaatregelen naleven, ‘in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon’.
NL FR EN